Müşfik ve Yıldız Kenter: Ölümsüz aşkın güzel çocukları



Müşfik ve Yıldız Kenter: Ölümsüz aşkın güzel çocukları
Köşkten gecekonduya, asilzadelikten garibanlığa düşmek pahasına vazgeçilmemiş bir sevda ve ölümsüz aşkın güzel çocukları Müşfik ve Yıldız Kenter.
Ahmet Naci, varlıklı ve soylu bir ailenin köşklerde büyümüş, iyi eğitilmiş gözde çocuğudur. Ailesi Ahmet Naci’yi en iyi eğitimi alabilmesi için İskoçya’nın Glasgow şehrine gönderir.
Eğitimini tamamlayıp ülkesine dönmeye hazırlanırken Londra’da bulunduğu sırada bir davete katılır. Güzel bir kadınla tanışır. İsmi Olga’dır. Ertesi gün de görüşürler. Kısa sürede birbirlerine delice aşık olurlar.
Olga Hanım

Geri dönmek zorunda olan Ahmet Naci, hayatının aşkını kaybetmek istememektedir. Bu yüzden ani olmasına rağmen Olga’ya evlenme teklif eder. Olga çok mutlu olur ama birlikte olmalarına engel olduğunu düşündüğü bir sorunu vardır; oğlu.
Gezici tiyatroları olan bir anne babanın kızı olan Olga, ilk önce babasının ölümü ile sarsılmış, ardından da annesi tarafından terk edilmiştir. Talihsizlikler silsilesi büyük annesi tarafından çocuk yaşta evlendirilmesi, eşinin savaşa gidip ölmesi ve henüz 16 yaşında hamile bir dul olarak kalması ile devam etmiştir.
Ahmet Naci bey
İngiliz işgalindeki İstanbul’a
Olga yaşadıklarını Ahmet Naci’ye anlatır. Ahmet Naci, Olga’ya oğlunu çocuğu olarak kabul edeceğini söyler ve onları alıp İngiliz işgali altındaki şehrine, İstanbul’a döner.
Aşkın peşinden gelip güzelliğinden büyülendiği İstanbul’da da Olga’nın talihsizliği bitmez. Ahmet Naci’nin ailesince hoş karşılanmaz. Çünkü İngiliz’dir, Müslüman değildir ve bir de çocuğu vardır. Ancak Olga pes etmez. Aşkı uğruna Müslüman olur, Nadide adını alır.
Kurtuluş ve cumhuriyetin kurulmasının ardından eğitimli ve parlak bir genç olan hariciyeci Ahmet Naci, İsmet İnönü‘nün gözdelerinden oluyor. Ancak yeni kanunlar gereği hariciyecilerin eşlerinin yabancı olamaması, hayatlarında bir dönüm noktası oluyor.
İşini kaybetmemesi için kendisine eşinden boşanıp birlikte yaşaması öneriliyor. Ahmet Naci ise kendisi için onca fedakarlık yapmış aşkı uğruna parlak kariyer fırsatını elinin tersiyle geri çevirip istifa ediyor. Birkaç iş yapmayı denese de başarısız olur.
Ne varsa satmak zorunda kalırlar
Sonunda köşkleri de ellerinden gider. Oradan oraya derken gecekonduya kadar düşerler. Fakirlik iliklerine kadar işler. Ancak aşk uğruna vatanını, dinini, ismini terk etmiş bir kadın ve yine aşk uğruna asaleti ve kariyeri hiçe saymış bir adam için fakirlik de mutluluğa engel olamaz.
Çocukların tasası yetmezmiş gibi bir de Ahmet Naci’nin içki problemi eklenir Nadide’nin dertlerine. Ahmet Naci içtiğinde kendisini kaybetmektedir. Yine de dimdik durdur Nadide. O haldeyken bile çocuklarını alıp İngiltere’ye dönmesi için yapılan cazip teklifi reddeder. Çünkü bu aşk çok fırtına görmüş, çok yara almış ve fakat yıkılmamıştır.
Yıldız Kenter

Önce Ahmet Naci ölür, sonra da Nadide. Ölürler ölmesine ama geride işlerini büyük aşkla yapan iki ölümsüz eser bırakırlar; Müşfik Kenter ve Yıldız Kenter.
Yazarın notu: Konuyla ilgili daha detaylı bilgi edinmek isteyenler Yıldız Kenter’in 21 Nisan 2007 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan Ayşe Arman imzalı röportajı okuyabilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !