Limonun Dünyadaki En Faydalı Şeylerden biri Olduğunu Gösteren 15 Neden



Limonun Dünyadaki En Faydalı Şeylerden biri Olduğunu Gösteren 15 Neden

Bazen hepimizin evlerinde bulunan ve hep elimizin altında olan şeylerin temizlik konusunda bize ne kadar yardımcı olacağını tahmin edemeyiz.
Limon da bunların başında gelir.


Limonun belki de hiç bilmediğiniz 15 farklı kullanım şeklini sizinle paylaşmak istiyoruz.

 

1. Çok yönlü temizleme deterjanı
 Bir limonu soyun, üzerine 150 ml sirke dökün ve bir gece bekletin. Sabah 150 ml su ekleyin. Karışımı bir sprey şişesine koyun. Her yerde kullanabileceğiniz doğal temizlik deterjanınız hazır!
2. Ahşap kesme tahtalarını temizleme
 Yarım limonu sünger niyetine kullanarak ahşap kesme tahtalarınızı tuz ile ovalarsanız kesme tahtalarınız hem tertemiz olur hem de kullanım süreleri uzar. Tahtayı limon ve tuzla ovalayın, 10-15 dakika bekletin, sonra bir kez daga ovalayın.
3. Beyaz çamaşırları parlatma
Beyazlarınızı daha beyaz yapmak istiyorsanız, yıkamadan önce en az yarım saat limon suyu ve karbonatlı karışımda bekletin.
4. Manikür yapma
Ilık suya bir kaç damla limon suyu katarak tırnaklarınızı yenileyecek bir bir karışım elde edebilirsiniz.
5. Çillerden kurtulma
 Limon istemeyen çilleri ve yaşlılık lekelerini hafifletmeye de yarar. Bir dilim limon kesin ve nazikçe yüzünüzü ovalayın.

 
 
6. Sindirimi iyileştirme
Sabahları aç karnına içine bal katılmış ılık bir limonlu su içmek sindirimi hızlandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
7. Düzgün bir masa kurma
Eğer masada ellerinizle yemeniz gereken bir yemek varsa, parmaklarınızı temizlemek için sofraya küçük kaplarda limonlu su koymak güzel olabilir. Özellikle menüde deniz ürünleri varsa!
8. Ev gereçlerini temizleme
Buzdolabınızı limon suyuna batırılmış bir süngerle silin ve kötü kokuları unutun. Bulaşık makinasına boşken biraz limon suyu koyun ve bir tur çalıştırın.
9. Bitkileri filizlendirme
Limonları yarıya kesin ve sularını sıkın. Kabukların içini oyun ve içlerine tohumları ve toprağı koyun. Filizler çıkmaya başlayınca limon kabuğu ile birlikte saksılara ya da bahçenize ekin.
10. Ayakkabı kokusundan kurtulma
Taze limon kabuklarını bir gece ayakkabınızın içinde bekletin ve kötü kokuları alsın.

 
 
11. Mumluk yapma
Limon, misket limonu ve portakal kabukları görsel olarak çok güzel birer mumluk olur. Limonların içini oyun ve erimiş balmumu ile doldurun veya hazır mumları kabuğun içine sabitleyin.
12. Sağlığımıza iyi gelir
Limon suyu ve karbonat karışımının alkali, hazmettirici ve temizleyici özelliği vardır. Kötü kolestrolü düzenler, karaciğeri temizler ve iyi bir doz C vitamini olur. Bir bardak sodaya yarım limon suyu ve bir çay kaşığı karbonat koyun ve sabahları için. İki hafta boyunca her gün için sonra iki hafta ara verin.
13. Paslanmaz çeliği temizleme
 Limon kabuğu ve karbonat pazlanmaz çeliklerinizi pırıl pırıl yapar.
14. Kırmızı meyve lekelerini çıkarma
 Kırmızı meyveleri yıkarken, soyarken ve yerken elleriniz muhtemelen kırmızı oluyordur. Limon suyu bu kırmızı lekeleri ellerinizden çıkarır. Aynı şekilde kıyafetlerinizden de çıkarır. Lekeli giysiyi önce soğuk suda yıkayın daha sora bir kaç dakika limonlu suda bekletin.
15. Böcekleri uzak tutma
Karıncaları evinizden uzak tutma için pencere ve kapı kenarlarına biraz limon suyu dökün. Sivrisineklerden kurtulmak için yarıdan kestiğiniz limonlara karanfil saplayın ve sivrisinek olan yere koyun.

 
 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !