Gazete insan: Öğrendikten Sonra Koşup Herkese Anlatmak İsteyeceğiniz 13 Şaşırtıcı Yemekli Bilgi

7 Haziran 2017 Çarşamba

Öğrendikten Sonra Koşup Herkese Anlatmak İsteyeceğiniz 13 Şaşırtıcı Yemekli Bilgi





Öğrendikten Sonra Koşup Herkese Anlatmak İsteyeceğiniz 13 Şaşırtıcı Yemekli Bilgi

Yemek yemeyi çok seviyoruz.
Bazılarımız yemek yapmayı yemekten bile daha çok seviyor hatta. Sürekli yeni tatlar keşfetmek, yeni mekanlarda değişik lezzetler tatmak, yeni tarifler deneyip sevdiklerimizle paylaşmak bizi hep bir heyecanla dolduruyor.

Ancak o çok severek yediğiniz ve pişirdiğiniz yiyecekler hakkında her şeyi biliyor musunuz? Yiyecekler dünyası en az insanlık tarihi kadar gizemlerle ve ilginç gerçeklerle dolu. Bunları öğrendikten etrafınızdaki herkese anlatmak isteyeceksiniz.
Dünyada o kadar fazla elma çeşidi var ki her gün farklı bir elma yeseniz bile hepsini tatmanız yirmi seneden fazla sürer
Yüksek derecede karbon içeren fıstık ezmesi elmasa dönüştürebilir
Acil durumlarda Hindistan cevizi suyu kan plazması yerine kullanılabilir
Uçak yemeklerinin tadını genelde beğenmeyiz, çünkü yüksek irtifadaki kabin basıncı koku ve tat alma duyumuz %30 oranında düşürür
Dünyada en çok çalınan yiyecek peynirdir
Patates kimyasal yapısı ve içerdiği su oranı nedeniyle Wi-Fi sinyallerini emebilir ve yansıtabilir
Eskimolar yiyecekleri donmasın diye buzdolabı kullanır
1800’li yıllarda ketçap hap şeklindeydi ve ishal tedavisinde kullanılıyordu


Eğer sarımsağı uzun süre teninize doğrudan temas etmesine izin verirseniz vücudunuzda üçüncü derece yanıklar oluşacaktır
Dünyadaki ilk dinamitin yapımında fıstık ezmesi kullanılmıştır
Bir yılda satılan Nutella’larla Çin Seddi’ni sekiz kere çevreleyebilirsiniz

Çay poşeti, müşterilerine çay örneği göndermek için ipek torbaları kullanmaya başlayan bir tüccar tarafından tesadüfen keşfedildi
10 Ağustos 2015’te NASA astronotları ilk defa uzayda yetişen bir marul yedi
Kaynak: brightside.me

Daha fazlası için
Facebook İNSAN 'ı Beğenin
insan
https://www.facebook.com/insaninsanca1/