Cildinizdeki Kırmızı Benler Ne Anlama Gelir?




Cildinizdeki Kırmızı Benler Ne Anlama Gelir? 

Anjiyom, kan damarlarından oluşan küçük iyi huylu tümördür. Bunların ortaya çıkmasının 2 ana sebebi vardır:

1. Yaş:

 


Bir çok insanda 30 yaş ve sonrasında anjiyomlar görülmeye başlar. Genellikle kırmızı küçük tümsekli benler şeklinde ve gövdede, kollarda, bacaklarda ve omuzlarda olur. Bu tür anjiyomlar yaşın ilerlemesiyle beraber ciltte ve damarlardaki değişimler sebebiyle ortaya çıkar.

2. Sağlık sorunları veya kötü yaşam tarzı:

Eğer anjiyom bir leke gibi görünüyor ve etrafında damar çatlağı oluşmaya başlıyorsa, bu durum karaciğerle, kalp damar hastalıklarıyla veya hormonlarla ilgili bir probleme işaret ediyor olabilir.
Eğer uzun süredir olan bir kırmızı beniniz bir anda boyut veya şekil değiştirirse veya kanamaya başlarsa hemen doktora gitmelisiniz.

Anjiyomlar normalde panik yapacak şeyler değildir ama yine de garanti olması açısından bir daha ki doktor ziyaretinizde bir göstermenizde fayda olabilir.
İleride anjiyom oluşmaması için alabileceğiniz önlemler vardır. En iyi önlem sağlıklı bir yaşam tarzı ve dengeli beslenmedir.

Bol bol su ve taze meyve/sebze suyu için, taze sebzeler yiyin, avokado ve zeytinyağı gibi yararlı yağları tüketmeyi unutmayın. Bu basit ve pratik yöntem cildinizi temiz ve genç, vücudunuzu sağlıklı tutacaktır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !